Bungalowpark Gulbergen 'goudmijn' voor Nuenen


 NUENEN - Het bungalowpark op Landgoed Gulbergen in Nuenen gaat de gemeente Nuenen miljoenen euro’s opleveren. Burgemeester en wethouders rekenen erop dat de bezoekers voor een uitstapje onder meer voor Nuenen kiezen.

Ook de toeristen- en de woz-belasting brengen geld in het laadje. Dit staat in een brief van B en W aan de gemeenteraad. Het park zal onder meer uit driehonderd bungalows bestaan, zo maakte Libéma in juli bekend.

Ook de werkgelegenheid krijgt een impuls door de komst van het park. Op het complex zullen ongeveer 130 banen nodig zijn. Bij toeleveranciers wordt rekening gehouden met zo’n vijftig extra arbeidsplaatsen.

De Gulbergen is een voormalige vuilstortplaats. Libéma heeft daar nu al een dierenpark (Europa Dierentuin) en er is een golfbaan. Jaarlijks wordt er onder meer het evenement Bloem en Tuin gehouden. Libéma wil een vakantiepark om het Landgoed Gulbergen meer rendabel te maken.

Het concern is vooral bekend als eigenaar van Safaripark Beekse Bergen en als organisator van evenementen zoals Indoor Brabant.

bron : Omroep Brabant

Door mr. M. Hasselman

comments powered by Disqus