Hypotheek berekenen op je iPhone


ls je als consument een hypotheek wil afsluiten ga je naar een hypotheekadviseur, die je voorziet van alle informatie die je nodig hebt voor het afsluiten van een hypotheek. Voor iPhone gebruikers is dat niet meer nodig. Sinds kort is er een applicatie die je dezelfde informatie kan geven.

 

Hypotheek is een applicatie die aan de hand van je eigen inkomen en/of dat van je partner berekend wat je maximaal kunt lenen en wat daarbij je maandlasten zullen zijn.

De applicatie bestaat uit 5 tabbladen. In het beginscherm vul je de basisgegevens in voor de hypotheek. Na het berekenen van het inkomen, de WOZ-waarde van het huis en de looptijd wordt het tijd om de hypotheek te gaan samenstellen. In het tabblad politiek kun je berekenen wat eventuele toekomstige beperkingen van de hypotheekrenteafrek voor invloed zal hebben op je hypotheek. Daarnaast kun je ook rekening houden met inflatie.

Het overzicht word op geslagen in een PDF-bestand dat kan worden gemaild. Oude overzichten worden bewaard in een archief, waar ze later ook weer aangepast kunnen worden. Maar, om een hypotheek af te sluiten, zul je met je iPhone toch echt de hypotheekverstrekker moeten bellen voor een afspraak.

Auteur mr. M. Hasselman

comments powered by Disqus