Duizenden euro's voor snoepreisjes ambtenaren


AMSTERDAM - 

In een tijd waarin fors bezuinigd moet worden, blijkt er toch nog ruimte te zijn voor plezierreisjes van overheidsdienaren. Zo hebben provincies en steden vele tienduizenden euro's uitgegeven aan een reisje naar de World Expo in Shanghai. Utrecht spande de kroon met 44.398 euro. Voor dat geld reisden dan wel zeven personen naar de Chinese havenstad.

Ook de provincies Zuid- en Noord-Holland lieten zich niet onbetuigd. Met respectievelijk 25.250 en 21.234 euro nemen deze provincies de tweede en derde plaats in. Daarmee deed Zuid-Holland het een stuk beter dan Utrecht, want ook van die provincie reisde een delegatie van zeven personen af. Noord-Holland daarentegen moest het doen met een delegatie van drie personen.

Het verschil zit hem in de klasse van reizen. Zo vloog de gehele delegatie van Utrecht business-class, evenals die van Noord-Holland. Van de provincie Zuid-Holland mochten echter maar drie mensen business-class vliegen, de anderen moesten het met de goedkopere economy-class stellen. Daarbij vergeleken heeft Friesland het met 3.500 voor twee mensen goedkoop gedaan.

Van de steden was Rotterdam het duurste uit met 43.700 euro, gevolgd door Utrecht met 22.091 euro en Amsterdam met 22.000 euro. Ook hier wordt weer onderscheid gemaakt tussen bestuurders en ambtenaren, ofwel tussen business- en economy-class.

bron : Telegraaf

Auteur mr. M. Hasselman

comments powered by Disqus