WOZ bepaalt hoogte van reclameheffing


VELDHOVEN - Een kleine ondernemer die veel moeite doet om zich zichtbaar te maken met allerlei reclameuitingen hoeft niet meer aan reclameheffing te betalen dan grote winkelketens die nauwelijks reclame maken.

Daarom wordt nu in de Veldhovense Kromstraat een nieuw systeem ingevoerd. Een ondernemer gaat betalen al naar gelang de hoogte van de WOZ-waarde van het winkelpand. De WOZ-waarde wordt berekend op basis van de grootte en de ligging.

Het zou volgens voorzitter Kim Donkers van de Ondernemersvereniging Veldhoven-Dorp oneerlijk zijn voor kleinere ondernemers als zij relatief veel geld moeten betalen voor hun reclame-uitingen. Ondernemers met zo'n winkel moeten volgens hem sowieso al meer reclame maken, en dus geld uitgeven, om enigszins op te vallen in de Veldhovense winkelstraat.

Daarom werd gezocht naar een eerlijker systeem. Tijdens een vergadering van de ondernemersvereniging werd gestemd over het 'WOZ-systeem'. 51 van de 86 ondernemers waren hierbij aanwezig. Uiteindelijk stemden zes ondernemers tegen het nieuwe plan.

bron : ED

 

comments powered by Disqus