Stadsjutter Besselsen tekent niet


HARDERWIJK - Stadsjutter Jan Besselsen maakt bekend niet akkoord te gaan met de verkoop van zijn woning aan de Heeraaltszstraat aan de gemeente Harderwijk. "Ik word in feite afgescheept met een fooi", licht Besselsen toe. De gemeente Harderwijk wil een ton betalen voor de woning.

Na reconstructie door BimoBouw mag Besselsen de woning in de binnenstad terugkopen of huren. Besselsen voelt zich bestolen, omdat de woning volgens taxaties 150.000 euro waard is. De WOZ-waarde gaat zelfs uit van 328.000 euro. Besselsen vreest de huurpenningen of koopsom na reconstructie nooit op te kunnen brengen.

Een voorlopige overeenkomst met de gemeente Harderwijk is al wel getekend. Maar na het lezen van de kleine lettertjes, ziet hij af van het zetten van zijn handtekening bij de notaris op 30 juni voor de feitelijke overdracht. "Er staat bijvoorbeeld in dat alles leeg moet worden opgeleverd. Met de spullen die er nog staan kunnen zeven containers worden gevuld. Je zal zien dat ze achteraf torenhoge rekeningen bij me neerleggen, waardoor er niets van die ton overblijft."

Bovendien steekt het hem dat er nog een factuur van zo'n 50.000 euro open staat voor de huur van een kraan die in 2000 zijn spullen wegtakelde. "Ze hebben me aan alle kanten bedonderd maar in de beeldvorming is het alsof mij een gunst wordt verleend."

Als Besselsen voet bij stuk houdt, dan kan de gemeente Harderwijk de woning onbewoonbaar verklaren en vervolgens onteigenen.

bron : De Stentor

comments powered by Disqus