Dunya krijgt toch een plekje


VLISSINGEN - Dunya komt niet op straat te staan. Het ziet ernaar uit dat de Vlissingse vrouwenstichting alsnog een plekje krijgt in het welzijnscentrum aan de Adriaen Coortelaan. De dames zijn door het roc uitgenodigd om dat te kortsluiten.

Die wilde er namelijk toch al drie lokalen huren voor lessen Nederlands als tweede taal. Dunya kan mooi meedoen, is de gedachte.

"En we hebben ze van tevoren gezegd dat wij een huur van achthonderd euro per maand niet kunnen betalen, dus over het bedrag kan kennelijk toch gepraat worden", analyseert Janny Berg, bestuurslid bij Dunya.

Eerder opperde de gemeente Vlissingen namelijk al dezelfde locatie; voor 825 euro per maand, nog zonder gas, water en licht. Een bedrag dat volgens Dunya niet eens binnenkomt, laat staan dat ze het kunnen uitgeven. "Van de elfhonderd euro subsidie die we krijgen, moeten we er al zevenhonderd teruggeven aan WOZ-belasting."

Even leek het erop dat de stichting over twee weken op straat zou komen te staan, met al haar cursisten en gesponsord meubilair. Afgesproken was dat op 1 juli de sleutels van hun huurpandje aan de Bonedijkestraat zouden worden ingeleverd bij woningcorporatie l'Escaut, die het gaat slopen.

Nou wilde die wel een beetje morrelen aan de datum, omdat de bulldozers het oude badhuis toch pas in het najaar naderen, maar daarna zag het er niet erg rooskleurig uit. Dunya slaagde er maar niet in zelf een leeg gebouwtje te vinden. "Er staat gewoon niks betaalbaars leeg. Maar de Adriaen Coortelaan zou perfect zijn. Daar hebben we genoeg ruimte tot onze beschikking en we blijven in het Middengebied. Daar gaat het om."

bron : PZC

comments powered by Disqus