Verslag gebruikersdag Heerhugowaard


Op 21 april vond de regionale gebruikersdag in Heerhugowaard plaats.

Regionale Gebruikersdag Heerhugowaard
Afgelopen 21 april is met succes de regionale gebruikersdag gehouden voor GT-WOZ klanten. Deze vond plaats in Heerhugowaard. Maar liefst veertien gemeenten waren tijdens deze gebruikersdag vertegenwoordigd. Bij deze wil de GebruikersVereniging van GeoTax de gemeente Heerhugowaard bedanken voor het ter beschikking stellen van de prachtige raadszaal. In de met zon overgoten hal is de lunch genuttigd en de borrel na afloop gehouden. Wanneer we de foto’s terug kijken, mag Heerhugowaard zich met recht de “stad van de zon” noemen. Tijdens de bijeenkomst moest zelfs het dak dicht vanwege bovenmatig inval van zonlicht. Dit was één van de vele mooie eigenschappen van het nieuwe deel van het gemeentehuis van Heerhugowaard.

Ontwikkelingen
De dag is geopend door de voorzitter van de GebruikersVereniging, Henk van Ede. Hij gaf vervolgens het woord aan de citymarketeer van Heerhugowaard. Hij heeft het gehoor meegenomen in de ontwikkelingen van de gemeente Heerhugowaard, het gemeentehuis en de directe omgeving van Heerhugowaard. Hierbij stond hij onder andere stil bij het nieuwe werk dat is geïmplementeerd in gemeente Heerhugowaard, met als één van de vele hoogtepunten het bij elkaar brengen van het gemeentehuis, de bibliotheek en het theater. Het overige deel van de ochtend is gebruikt voor het tonen van de laatste functionaliteit van GT-WOZ door Peter Bruijnen. Vragen van gebruikers over de eigen situatie konden meteen worden beantwoord. De dag werd op deze manier perfect gebruikt om iedereen zijn of haar vragen te laten stellen. Joop Kooreman sloot de ochtend af met de gehele releaseplanning. Na een vol ochtendprogramma was ruimte voor een prachtig gepresenteerde lunch met heerlijke broodjes, belegd met delicatessen. Gemeente Heerhugowaard toonde zich hier een zeer waardig gastheer en heeft iedereen met deze lunch in de watten gelegd. Namens alle aanwezigen hierbij nog de dank voor alle goede zorgen.

TIOX en het Sectormodel
De middag stond in het teken van inhoudelijke discussies over verscheidene onderwerpen. Projectleider Freek Strijbos stond uitgebreid stil bij de invoering van waarderen via TIOX. Hij liet ons weten hoe belangrijk het is om de databestanden zorgvuldig op te bouwen, aangevuld met nieuwe velden van het sectormodel. Daarnaast liet Freek zien hoe TIOX ons kan helpen om onze agrarische en incourante objecten op een snelle manier te waarderen. Vervolgens vertelde Stijn Greeve uitgebreid over de gevolgen die o.a. de invoering van het Sectormodel met zich meebrengt voor de afdeling. De discussie over het Sectormodel kon meteen worden voortgezet in het laatste onderdeel van de middag. Het WOZ Lagerhuis. Hier werden verhitte discussies gevoerd over o.a. het Sectormodel en het opkomen van bureaus als de WOZ-specialisten en de vergoeding van proceskosten. Eigenlijk hebben alle gemeenten al kennis mogen maken met dit “nieuwe fenomeen”. Dit was een passende afsluiting van een dag vol informatie. Op het eind bleek tijdens de Lagerhuissessie nog maar eens hoe gepassioneerd iedereen bezig is met zijn vak en hoe nauw aan het hart het iedereen ligt.

bron : Geotax

comments powered by Disqus