Besparen met het energielabel


'T GOOI - De Gooische Vastgoed Service houdt in juni, juli en augustus een speciale actie rond het verstrekken van het energielabel. Al vanaf 100 euro (inclusief BTW) is het mogelijk de 'APK' voor een woning te verkrijgen.

Het doel van het energielabel is het stimuleren om energiebesparende maatregelen te treffen. 'Want hoe energiezuiniger de woning, hoe lager de energierekening, hoe minder milieubelasting en hoe meer een woning waard kan zijn', aldus het bedrijf.

Volgens de Gooische Vastgoed Service is het waarschijnlijk dat al vanaf 2011 het energielabel voor elke woning wordt verplicht. De WOZ belasting van de woning zal dan op het energielabel gebaseerd gaan worden. 'Per 1 januari 2008 is in Europa het energielabel voor bestaande gebouwen geïntroduceerd. Het Europees Parlement heeft vorige week ingestemd met een wet die het afgeven van een energielabel dwingender maakt. Afzien van het energielabel bij de aan- of verkoop van een huis kan nu niet meer. Een woning kan door de notaris niet meer zonder energielabel overgeschreven worden en er zal gesanctioneerd gaan worden op dezelfde manier als bij de verplichte APK keuring voor auto's.'

Maatwerkadvies

Voor het energielabel (tien jaar geldig) komt het bedrijf bij de mensen thuis voor een onderzoek. Naast het label kan de Gooische Vastgoed Service ook een maatwerkadvies opstellen, gebaseerd op het persoonlijk gebruik van een woning. Hier wordt gratis het verplichte energielabel bij geleverd. Voor dit maatwerkadvies heeft de overheid een subsidiebudget opengesteld. In de meeste gevallen zal dit maatwerkadvies dus gratis zijn.

bron : Webregio

comments powered by Disqus