Gemeente Achtkarspelen WOZ


 De WOZ-aanslagen over 2014 zijn dit jaar al weer verspreid in de gemeente Achtkarspelen. Op de website van de gemeente valt te lezen dat men dit jaar een gratis taxateur beschikbaar heeft.

Direct bezwaar maken
De gemeente Achtkarspelen heeft elk jaar tijdens de periode (tot 25 maart 2014) dat u bezwaar kunt maken, een gratis taxateur voor u beschikbaar.


Gratis betekent dat u hier niet rechtstreeks voor hoeft te betalen. De gemeente heeft de afgelopen jaren bedrijven ingehuurd om bezwaarschriften in het kader van de WOZ af te handelen tegen zo'n € 165 per uur exclusief BTW. Daarmee is de gemeente de hoofdprijs kwijt. Er zijn gemeenten die hiervoor bedrijven inhuren voor circa € 45 per uur. Kennelijk kan men bezwaarschriften tegen de WOZ-waarde niet zelf afhandelen. Overigens zijn er op de inkoop nog wel besparingen mogelijk en maakt het ingeleende bedrijf hier handig gebruik van. Een andere gemeente kreeg van hetzelfde bedrijf namelijk een korting op het hoge uurtarief.
Oordeel zelf.

Gratis is dus niet helemaal gratis, maar dat zegt de gemeente u niet. Via deze
link kunt u alle facturen van de gemeente inzien over de uitvoeringskosten van de wet WOZ.

Overigens blijkt de gemeente Achtkarspelen ook nog eens bijzondere werkwijze te hebben. In 2013 heeft WOZ-specialisten onderzoek gedaan naar de uitvoeringskosten van de wet WOZ in deze gemeente. Toen bleek men geen antwoord te hebben op een deel van de vragen. Zie hiervoor de bijlage. Wel had men zelfs weken uitstel nodig om onze vragen te beantwoorden. Wat schetst onze verbazing? Vandaag stelt een willekeurige persoon op Twitter dezelfde vraag en krijgt binnen 1 uur antwoord! 
comments powered by Disqus