Rolerisuit dreigt ondergesneeuwd te worden


Deze maand zijn wij op bezoek geweest bij stichting Rolerisuit in Breda en maken kennis met de heren Aad van Dijk (vicevoorzitter) en Hans Jansen (personele zaken). Rolerisuit maakt het voor aan huis gebonden rolstoelers al meer dan 25 jaar! mogelijk hun dagelijkse sleur te doorbreken met gezellige uitstapjes. Rolerisuit onderscheidt zich met name door zich te richten op mensen met een kleinere portemonnee. Mede door goedwillende vrijwilligers kunnen de kosten voor een uitstapje binnen het budget van deze doelgroep blijven. 

Gemeentelijke subsidies zijn echter sinds vorig jaar volledig wegbezuinigd waardoor Rolerisuit afhankelijk is geworden van adverteerders, giften en donaties om de bussen te kunnen laten rijden. Het 5-koppige bestuur maakt zich dan ook ernstige zorgen over de toekomst van de stichting stelt de heer Aad van Dijk. Hij verwacht dat de effecten de komende maanden al direct te voelen zullen zijn.
 
“We moeten nog zien of het voor de huidige doelgroep mogelijk blijft er eens een dag tussen uit te kunnen. Omdat het wegvallen van de subsidie voor een groot gat heeft gezorgd, moeten we snel voor extra inkomsten zorgen. We kunnen ook niet oneindig onze prijzen omhoog jagen, dat gaat ten koste van onze doelgroep: de arme medemens.”
 
Helaas blijft het niet alleen bij het terugdraaien van subsidies. Het werven van adverteerders blijkt een steeds lastigere klus. Donaties en giften zijn daarom ook van vitaal belang om ervoor te zorgen dat men ook dit jaar weer 12.000 rolstoelers een leuke dag kan aanbieden. De komende maanden zal blijken wat de exacte gevolgen van de subsidiestop en de noodzakelijke prijsverhoging zullen zijn. 
 
Rolerisuit bedient al lang niet meer alleen instellingen en klanten binnen gemeente Breda maar bekleedt inmiddels een regionale functie.
U kunt meer te weten komen op: www.rolerisuit.nl.
 
Wij steunen Rolerisuit inmiddels voor het 3de jaar. Wilt u Rolerisuit ook steunen? Dat kan op de volgende manieren:

Giften:
ING: 697642
Rabobank: 108915166
 
Ook kunt u zich abonneren op het Rolerisuit bulletin dat twee keer per jaar verschijnt door donateur te worden voor slechts € 20,- per jaar. 
Bel 076 542 6006 of mail naar info@rolerisuit.nl. U ontvangt dan een bevestiging.
 
Auteur mr. M. Hasselman
 
comments powered by Disqus