Kater door woz-beschikking


AMSTERDAM - De woz-beschikking, die vanaf deze week op de deurmat ploft, dreigt voor veel huizenbezitters op een bittere teleurstelling uit te draaien.

De door de crisis op de woningmarkt gedaalde huizenprijzen resulteren namelijk niet altijd in een lagere belastingaanslag.

Hiervoor waarschuwen de Vereniging Eigen Huis en woz-specialisten. Zij zijn geschrokken van de eerste signalen dat dalende huizenprijzen niet of nauwelijks worden vertaald in lagere woz-waarden. Hierdoor zijn huizenbezitters meer geld kwijt aan onroerendezaakbelasting (ozb) dan waarop ze hadden gerekend.

Vereniging Eigen Huis krijgt verontrustende berichten uit Rotterdam. „Wij verwachtten op basis van eigen onderzoek dat de gemiddelde woz-waarde in deze gemeente zou dalen van 161.000 euro naar 157.800 euro. Maar de eerste berichten duiden juist op forse verhogingen”, aldus een VEH-woordvoerder.

Ferdinand de Regt, directeur van juridisch dienstverlener woz-specialisten, constateert hetzelfde: „Ik heb vandaag een beschikking gezien van een Rotterdammer die vorig jaar een huis kocht van 80.000 euro. Toen was de woz-waarde 154.000 euro. Nu vermeldt de brief 200.000 euro.

”VEH en De Regt adviseren huiseigenaren een veel te hoge woz-waarde juist dit jaar aan te vechten, omdat de juridische kosten zullen stijgen.

bron : De Telegraaf
comments powered by Disqus