Toename WOZ-bezwaren door wethouder De Graaf uitgezocht


NIJKERK – Als u de WOZ van uw huis te hoog vindt, kunt u daar bezwaar tegen maken. In Nijkerk gebeurt dat veel vaker dan in omliggende gemeenten. Dat kost de gemeente dit jaar zo’n 100.000 euro. Wethouder De Graaf moest van de raad uitzoeken waarom er in Nijkerk vaker bezwaar gemaakt wordt dan in de omgeving.

De wethouder kan vier oorzaken aanwijzen.

Er is een ander taxatiebureau in de armen genomen. Het vorige taxatiebureau heeft de WOZ in veel gevallen onderbouwd met minder goed bruikbare verkoopcijfers. Dit laatste roept vragen op bij de burger en heeft bijgedragen aan het hoger aantal WOZ-bezwaren.

Burgers schakelen zelf bureaus in (WOZ-consultants, WOZ-specialisten, WOZ-adviseurs), omdat die roepen: “kom bij ons, wij verzorgen uw WOZ-bezwaar op basis van ‘no cure no pay”. Meerdere burgers hebben van die diensten gebruik gemaakt.

In de media werd rond 1 maart veel aandacht besteed om bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking, omdat dit in veel gevallen wel succes zou opleveren.

In 2010 werd aan elk huishouden een eenmalige korting op de gecombineerde aanslag gegeven van € 100. In 2011 is hierdoor de aanslag voor de burger dus in ieder geval € 100 hoger.

bron : Nieuws uit Nijkerk
comments powered by Disqus