Beveiligingsprobleem bij online opvragen WOZ-waarde


WIERDEN - Het online opvragen van de WOZ-waarde kan problemen geven. Dat meldt de gemeente Wierden op haar eigen website.

„Er is een landelijk probleem met beveiligingscertificaten van overheidswebsites. Bij het opvragen van de WOZ-waarde via www.wierden.woz-portaal.nl/ kan dit probleem ook spelen”, valt te lezen in het bericht. De gemeentelijke website van Wierden (www.wierden.nl) is wel veilig te gebruiken, laat de gemeente in hetzelfde bericht weten.

Op de website over de WOZ kan de de WOZ-waarde van een woning of pand worden opgevraagd. De gemeente kan niet garanderen dat de informatie die de bezoeker geeft - bijvoorbeeld het klikgedrag op deze site of inloggegevens - in een veilige omgeving gebeurt.

De gemeente hoopt het probleem zo snel mogelijk te verhelpen en adviseert mensen om ‘elk risico uit te sluiten en voor uw eigen veiligheid uw aanvraag voor ze WOZ-waarde persoonlijk aan het loket Belastingen of per post te doen’. Zodra het probleem is verholpen, meldt de gemeente dat via haar eigen communicatiekanalen.


bron : Tubantia
comments powered by Disqus