Babbeltruc in Bunschoten [update]


BUNSCHOTEN - Op donderdag 1 september heeft er op de Brahmslaan een babbeltruc plaatsgevonden. Een 78-jarige bewoonster meldde dat zij in de middag twee mannen aan de deur had gehad die zich voordeden als medewerkers van een organisatie die de woning moesten inspecteren.

De mannen die keurig gekleed waren, liepen de woning in en bezochten daarbij alle slaapkamers. Kort hierna zijn zij weer vertrokken. Er is, zover nu is vastgesteld, niets uit de woning gestolen maar de politie sluit niet uit dat deze babbelaars op andere locaties in de gemeente actief zijn geweest of opnieuw hun babbeltruc zullen gebruiken.

Het signalement van de mannen is beknopt maar is als volgt: - blanke mannen, één van hen wat langer dan de ander, normaal tot smal van postuur en netjes gekleed. Zij spraken goed Nederlands maar kwamen, volgens de meldster, zo goed als zeker niet uit Bunschoten.

[UPDATE 15.22 uur]
Het blijkt NIET te gaan om een babbeltruc. De mensen die aan de deur kwamen van de 78-jarige vrouw bleken geen dieven of mensen met kwade bedoelingen. Het waren controleurs die door de gemeente waren gestuurd om de WOZ-waarde van woningen te onderzoeken. De twee meldden zich naar aanleiding van bovenstaand bericht bij de politie. De bewoner is inmiddels op de hoogte gesteld.

bron : Eemland 
comments powered by Disqus