WOZ-aanslag sporthal dik tien procent hogerZWOLLE - Voorzitter Louis van Daalen van stichting Sporthal Zwolle-Zuid is helemaal beduusd. Gisteren kreeg hij voor de BDG Sporthal een WOZ-aanslag binnen die tien procent hoger uitvalt dan vorig jaar. "Dit is echt van de gekke.


Worden de bezuinigingen afgewenteld op de sport", vraagt Van Daalen zich af. "Reken maar dat we in beroep gaan."

Ook vorig jaar kreeg de hal een verhoging voor de kiezen. Daar is toen succesvol bezwaar tegen aangetekend. "We hebben toen zelfs een minimale verlaging gehad. Ja, dan komt dit wel heel rauw op je dak vallen."

Volgens Van Daalen is de waarde van de BDG Sporthal met 156.000 euro omhoog gebracht. "Vorig jaar moesten we 7.700 euro overmaken. Dat wordt nu dus 8.500 euro en dat in tijden van crisis. Ja, we hebben er afgelopen jaar een berging van een kleine 50.000 euro bij aan laten bouwen, maar dat zorgt toch niet voor een waardeverhoging van meer dan tien procent", roept de voorzitter van het complex aan de Van der Heijdenstraat verontwaardigd uit. "Bovendien, na dat gedoe van vorig jaar ga je er toch vanuit dat er ditmaal alerter gereageerd wordt."

Het ziet er naar uit dat meer Zwolse sporthallen door een soortgelijke verhoging zijn getroffen. Voor de meeste besturen is het echter nog te vroeg om er officieel op te reageren. "Ik kan niet zomaar de consequenties overzien", klinkt het. Voor die tijd willen de besturen dan ook nog niet reageren op de gevolgen van de WOZ-aanslag.

Aan de hand van de WOZ (Wet waardering onroerende zaken) int de gemeente ozb (onroerend zaakbelasting).

bron : De Stentor
comments powered by Disqus