Meldpunt VEH WOZ!


Sommige gemeenten nemen bezwaarschriften van huiseigenaren tegen de WOZ-waarde van hun woning niet serieus. Deze gemeenten reageren niet op de argumenten van de woningeigenaar en wijzen elk bezwaarschrift met een standaardbrief af. Ze hopen dat de huiseigenaar het er verder maar bij laat zitten.

Als blijkt dat de huiseigenaar volhoudt en in beroep gaat bij de rechtbank, dan wordt het bezwaar opeens wel serieus bekeken en komt er wel een echte reactie. Met telefoontjes, handjeklap en schikkingsvoorstellen probeert de gemeente dan soms een rechtzaak nog te voorkomen.

Vereniging Eigen Huis wil dat hier een eind aan komt. Iedereen heeft recht op een zorgvuldige behandeling van zijn bezwaar om te voorkomen dat hij teveel belastingen en heffingen betaalt.

Laat u horen!
Heeft u in 2010 of 2011 bezwaar gemaakt tegen de WOZ-waarde van uw woning en heeft uw gemeente uw bezwaar zonder inhoudelijke argumenten afgewezen? Laat het ons weten via het Meldpunt WOZ!

Ook andere klachten over hoe de gemeente omgaat met uw bezwaar of beroep tegen de WOZ-waarde kunt u in het Meldpunt WOZ kwijt.

Waarom dit meldpunt?
Vereniging Eigen Huis wil dat gemeenten WOZ-bezwaren serieus behandelen. Met de resultaten van dit meldpunt stellen wij een lijst op van gemeenten die naar de mening van huiseigenaren niet correct met hun bezwaren omgaan. De resultaten leggen we voor aan de politiek, Vereniging voor Nederlandse Gemeenten en aan toezichthouder De Waarderingskamer. Met uw klacht helpt u uzelf en anderen.

comments powered by Disqus