Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2011 komt er weer aan


LOCHEM - 26 JANUARI 2011 Het is weer tijd voor het jaarlijkse aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Eind deze week ontvangt u het aanslagbiljet voor 2011 en een uitgebreide toelichting. Het taxatieverslag voor woningen is vernieuwd. U kunt dit voortaan ook opvragen via DigiD.

WOZ, Waardering Onroerende Zaken
De gemeente heeft voor 2011 opnieuw de waarde van uw woning vastgesteld met behulp van marktgegevens die het waardeniveau per 1 januari 2010 weergeven. De waarde voor woningen wordt hiervoor vergeleken met verkochte woningen rond 1 januari 2010.

Daling WOZ-waarde
De economische recessie op de huizenmarkt heeft inmiddels ook gevolgen voor de WOZ-waarde van woningen in 2011. Voor de gemeente Lochem betekent dit een waardedaling van gemiddeld 2,1%. Het genoemde percentage is een gemiddelde en dit betekent dat de waardeontwikkeling van een individuele woning hiervan kan afwijken. Het taxatieverslag kan u hierover meer duidelijkheid geven.

Taxatieverslag
U kunt een taxatieverslag opvragen om bijvoorbeeld te zien welke verkoopcijfers de waarde van uw woning onderbouwen. Bent u eigenaar van een woning, dan kunt u vanaf 29 januari op deze site het taxatieverslag van uw woning met behulp van uw DigiD opvragen. Bedrijven vragen het verslag op met de gegevens die op het aanslagbiljet zijn vermeld.

Het taxatieverslag is met ingang van dit jaar vernieuwd. Het verslag is uitgebreid. De vaste onderdelen zijn nu ook voorzien van een relevante toelichting.

U kunt al jaren het taxatieverslag digitaal opvragen. Vanaf dit jaar verloopt de aanvraag via DigiD. De reden is dat we zeker willen weten dat alleen u de waarde van uw woning kunt opvragen. Om bezwaar te maken tegen de opgelegde aanslagen gemeentelijke belastingen of de WOZ beschikking logt u eveneens in met behulp van DigiD. Houd er rekening mee dat het inloggen met DigiD alleen mogelijk is door degene wiens naam op het aanslagbiljet staat.

Digitale Nota
U kunt het gecombineerde aanslagbiljet ook digitaal ontvangen. Als u zich nu aanmeldt op de website van uw bank, ontvangt u vanaf 2012 het aanslagbiljet in uw overzicht bij internetbankieren. Kijk voor de uitleg in het Digitaal Loket bij Uitleg digitale nota's.
Maakt u gebruik van een automatische incasso dan kunt u zich eveneens aanmelden voor het digitale aanslagbiljet.

Betalen van de aanslag
Het gecombineerde aanslagbiljet 2011 kunt u per automatische incasso betalen in maximaal 10 termijnen. In het Digitaal Loket op deze site kunt u dit bij automatische incasso gemeentelijke belastingen dit direct regelen met uw DigiD.

Meer informatie
Bij het aanslagbiljet is een toelichting met uitgebreide informatie gevoegd. Hierin kunt u meer lezen over de gemeentelijke belastingen, de wijze van betalen, het indienen van bezwaren, maar ook hoe u een taxatieverslag kunt opvragen.

Kijk hier voor de toelichting aanslag 2011

Heeft u toch nog een vraag, dan kunt u terecht bij de afdeling Publiekscontacten. Zowel in Lochem als in Gorssel kunt u op werkdagen terecht van 8.00 uur tot 12.30 uur. Telefonisch kunt u ons bereiken op nummer (0573) 28 92 22.


comments powered by Disqus