Aegon verlaagt rente automatisch bij gestegen woningwaarde


Aegon gaat voor bestaande klanten de hypotheekrente automatisch verlagen als de waarde van de woning zodanig is gestegen dat de lening in een andere risicocategorie valt met een lagere bijbehorende rente. Het vervallen van de risico-opslagen levert klanten rentevoordelen van 0,1% op.
Aegon hanteert opslagen voor leningen tussen 75% en 90% van de executiewaarde en voor leningen tot 125% van de executiewaarde. "Wij hebben de rente altijd al aangepast voor klanten die zelf een verzoek deden aan de hand van een recente WOZ-beschikking of taxatie. Vanaf heden doen wij dit proactief voor onze klanten."

Aegon zegt nu al meer tevreden klanten te hebben, doordat de hypotheek standaard wordt verlengd op basis van de actuele woningwaarde en rente. "Nu gaan we een stap verder en verlagen we de rente van een hypotheek automatisch als na modelmatig taxeren blijkt dat het huis minimaal 10% in waarde is gestegen en een eventuele renteopslag kan komen te vervallen." De taxatiekosten zijn voor rekening van Aegon, die nu voor het eerst zo'n taxatie heeft toegepast op de volledige portefeuille.
De renteverlaging geldt niet voor NHG-hypotheken.

bron : AMweb
comments powered by Disqus