Rioolheffing op basis van waarde woning


TERNEUZEN - Een rioolheffing in de vorm van een percentage van de WOZ-waarde van een woning is het meest eenvoudige en rechtvaardige systeem om deze nieuwe belasting in Terneuzen te gaan heffen.

Andere vormen zijn duurder en leveren minder op.

Het dagelijks gemeentebestuur trekt deze conclusie in een voorstel tot vaststelling van de verordening rioolheffing. Raadsleden vroegen het college van B en W andere vormen te onderzoeken, zoals een tarief op basis van waterverbruik, een vast bedrag per aangesloten woning (104 euro), de oppervlakte van het object of de omvang van het huishouden.

Waterverbruik is geen optie, vindt het college, omdat regenwater dan niet meetelt. Betalen op basis van de oppervlakte van een object vereist dat elk perceel apart moet worden opgemeten. Dat is duur. Omvang van het huishouden is volgens B en W ook geen goede maatstaf, omdat het aantal bewoners van een recreatiewoning onbekend is. Sputtert de raad niet meer tegen, dan betaalt de eigenaar van een huis tot één ton in 2011 51 euro rioolheffing, tot twee ton 102 euro en tot drie ton 153 euro.

bron : PZC
comments powered by Disqus