BSR houdt miniconferentie voor gemeentes


TIEL - BSR houdt dinsdag 16 november een miniconferentie voor raadsleden en colleges van B&W van gemeentes. Deze conferentie heeft als thema (belasting)samenwerking en kansen om kosten te besparen op het heffen en innen van belastingen en het uitvoeren van de Wet WOZ.

BSR organiseert deze miniconferentie, omdat gemeentes voor grote bezuinigingsoperaties staan en dat vraagt om afwegingen. BSR helpt kosten te besparen op de uitvoering van uw belastingtaak en de Wet WOZ. BSR combineert namelijk gemeentelijke belastingen met waterschapsbelastingen op één aanslagbiljet. Daardoor bereiken we synergievoordelen, waardoor we efficiënt en voordelig de belasting verzorgen. Bovendien werken bij BSR mensen die specialist zijn in lokale belastingen. Wij garanderen daarmee continuïteit en kwaliteit in dienstverlening.

Sprekers
Voor de miniconferentie heeft BSR een bijzondere spreker weten te strikken: avonturier Edmond Öfner. Öfner heeft veel spectaculaire expedities op zijn naam staan, zoals de beklimming van de Mount Everest en een voettocht naar de Geografische Noordpool. Tijdens zijn presentatie weet hij als geen ander parallellen te leggen tussen zijn expedities en het dagelijks werk van BSR. Termen als samenwerken, oplossingen bedenken en efficiëntie zijn de moeite waard om bij stil te staan. Öfner maakt gebruik van indrukwekkende beelden en stukken film om zijn metaforen kracht bij te zetten.

Daarna is het woord aan een aantal deelnemers aan BSR. De heer Smarius, secretaris van de gemeente Uden, voormalig secretaris van de gemeente Tiel en een van de initiatiefnemers van BSR, vertelt over de beweegredenen van de gemeente Tiel om mee te werken aan het het oprichten van BSR. Vervolgens komt de heer Van den Heuvel, wethouder van de gemeente Neerijnen, aan het woord. Hij gaat met name in op de financiële voordelen van samenwerking in BSR. De heer Kraan, afdelingsmanager Publiek & Bedrijf bij de gemeente West Maas en Waal, belicht de wijze waarop de gemeente toetrad.

bron : StadTiel

Door mr. M. Hasselman
comments powered by Disqus