500 euro voor woningisolatie


NUNSPEET - Ziet u uw geld liever niet in rook opgaan? Dan is het belangrijk dat u in een goed geïsoleerd huis woont. U bespaart zo jaarlijks veel geld op uw stookkosten. Woningisolatie vraagt wel om een investering. De provincie Gelderland en gemeente Nunspeet helpen u daarbij. Met 500 euro subsidie voor woningisolatie is de investering nog maar een schijntje van het bedrag dat u in de toekomst bespaart op uw stookkosten. De regeling is bedoeld voor eigenaren van woningen van voor 1980 met een WOZ-waarde tot 350.000. Vraag de subsidie vandaag nog aan!

Een goed geïsoleerd huis levert u al snel honderden euro’s op. Een voorbeeld: spouwmuurisolatie levert bij een gemiddelde hoekwoning een besparing op van zo’n 800 kubieke meter gas per jaar. Dat is maximaal 40% het gasverbruik voor dit type woning. Tel uit uw winst! Bovendien kost het weinig tijd: de spouwmuur wordt binnen één dag geïsoleerd. Voor deze werkzaamheden betaalt u nu een laag btw-tarief van 6%. De gemeente doet met 500 euro ook een duit in het zakje. Naast spouwmuurisolatie, kunt u de subsidie ook gebruiken voor dak- of vloerisolatie. Bij het zelf uitvoeren van de werkzaamheden kan voor een derde van de materiaalkosten tot maximaal 500 euro een vergoeding worden gegeven. Genoeg redenen dus om nu subsidie aan te vragen.

Voor wie?
U kunt isolatiesubsidie ontvangen als u eigenaar bent van een woning, opgeleverd vóór 1980, met een maximale WOZ-waarde van 350.000 euro. De enige andere voorwaarde is dat u het huis niet verhuurt, maar er zelf in woont. Aanvragen van de subsidie is heel eenvoudig. Let wel: u kunt pas met de isolatiewerkzaamheden beginnen als de gemeente uw aanvraag heeft goedgekeurd. In 2010 is voor maximaal 30 woningen subsidie beschikbaar. De regeling kan in 2011 naar verwachting met 170 worden uitgebreid. Toekenning geschiedt op volgorde van aanvraag.

Nunspeet bespaart energie
De subsidieregeling is een initiatief van de provincie Gelderland en gemeente Nunspeet. Want betere isolatie leidt tot energiebesparing en dat is gunstig voor het klimaat. Zeker als veel mensen meedoen.

Deze regeling is in combinatie met andere regelingen aan te vragen. Meer informatie vind u op energiesubsidiewijzer

bron : Veluweland
comments powered by Disqus