Gemeenten supertraag met afhandeling WOZ-bezwaren | Algemeen Dagblad 8 januari 2014


ROTTERDAM | Tientallen gemeenten lopen achter met de afhandeling van de bezwaarschriften over de WOZ-waarde, terwijl de komende weken de nieuwe beschikkingen alweer bij de huiseigenaren op de mat vallen.
Formeel moeten gemeenten voor 1 januari reageren op bezwaarschriften. Zijn ze te traag, dan kan een woningeigenaar uiteindelijk een vergoeding afdwingen bij de rechter. Dat levert maximaal 1260 euro aan compensatie op.
De Waarderingskamer denkt dat gemeenten in 2013 trager zijn geweest met de afhandeling van bezwaarschriften omdat ze hoopten te kunnen profiteren van nieuwe regels die de oprukkende WOZ-bureaus aan banden zouden leggen. Daardoor zouden gemeenten minder geld kwijt zijn. Die nieuwe wet ligt echter nog bij de Raad van State.
De WOZ-specialisten, een adviesbureau dat op basis van no cure, no pay namens huizenbezitters bezwaar aantekent, heeft dit jaar twee keer zo veel niet afgehandelde bezwaarschriften als begin 2013.
Het gaat om 2300 van de in totaal 10.000 bezwaarschriften die het bureau heeft ingediend. Bij 1300 van die 2300 hebben gemeenten op het allerlaatste moment om uitstel gevraagd. Het gaat onder andere om de gemeenten Utrecht, Roermond, Zeist, Lansingerland, en samenwerkingsverbanden BSR in Tiel en omgeving en SVHW in de omgeving van de Zuid-Hollandse eilanden, waar tientallen gemeenten onder vallen.

bron : AD
 
comments powered by Disqus